Wie zijn we en wat doen we?

Sinds jaar en dag is het Oldtimer treffen een begrip in Megchelen en de wijde omgeving. Het vond zijn oorsprong in 1986 toen er, in samenwerking met enkele mensen uit Anholt (D), voor het eerst een Oldtimer treffen plaats vond net over de grens bij Megchelen. Vanaf 2000 werd het Oldtimer treffen in Megchelen gehouden aan het Asbroek. Daar is het uitgegroeid tot een gigantisch mooi evenement met vele gasten uit binnen en buitenland. Gemoedelijkheid, gezelligheid en verbroedering stonden altijd hoog in het vaandel. Vele gasten verbleven op de camping en in het weekend werd het evenement bezocht door vele duizenden Oldtimer liefhebbers. De zaterdagmiddag stond in het teken van de tractorentoertocht en op de zondag was er, naast al het andere vertier op het veld, een toertocht voor de Oldtimer motoren. Deze fantastisch weekenden werden georganiseerd door “Euregio Oldtimer Festival Megchelen 2000” een onderdeel van de plaatselijke schutterij Sint Martinus uit Megchelen. Helaas heeft deze club in 2016 het besluit genomen om te stoppen met het organiseren van het  Oldtimer Treffen.

 

In het voorjaar van 2017 staken een drietal heren uit Megchelen de koppen bij elkaar en er werd een herstart gemaakt van het evenement.  “Dit evenement moet behouden blijven, dit hoort bij Megchelen en mag niet verloren gaan” was één van de gezegden van dit drietal. De Stichting “Euregio Oldtimer Treffen Megchelen” werd opgericht en begin augustus 2017 klonk er weer volop geronk van allerlei Oldtimers in Megchelen.

Deelnemers uit binnenland en buitenland en bezoekers van heinde en verre bezochten het gezellige en gemoedelijke evenement. Vele enthousiaste vrijwilligers staken hun handen uit de mouwen om hun steentje bij te dragen voor het welslagen van dit weekend.  Het was prachtig. Na afloop van het evenement kon de organisatie terug kijken op een zeer geslaagde herstart van het Oldtimer Festival nieuwe stijl genaamd:

“NOSTALGIE MEGCHELEN”.

 

Helaas heeft men er door bepaalde omstandigheden in 2018 voor moeten kiezen om niet een Oldtimer weekend te organiseren maar het te beperken tot het organiseren van twee prachtige toertochten. Door de foto’s te bekijken op onze site kunt u de fantastische sfeer proeven.

 

Het bestuur van Nostalgie Megchelen zet zich in om u weer een prettige dag te bezorgen. Leo Mecking, Marco Overgoor, Kelly Roodakker, Gerard Konst en Lesley Kornegoor vormen momenteel het dagelijks bestuur.

Daarnaast wordt het bestuur ondersteund door een hele groep betrokken en enthousiaste werkgroepleden en vrijwilligers.  Samen staan we sterk!

“Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes”.